Електричар в София - Електро услуги

Enter your keyword

Лед осветление

Лед осветление

IN монтаж и свързване, осветление
Investor Name:
Лед осветление
Published Date:
April 19, 2017
Location:
кв. Банкя, гр. София
Value:
Монтаж на осветителни тела, вграждане на лед осветление, монтаж на лед ленти
Architecture:
гипскартон, окачен таван
About Project
Монтаж на осветителни тела и лед осветление

Свързване на лунички. Поставяне на Осветление – лед осветление, скрито осветление и лед ленти. Проектиране и изграждане на светодиодно енергоспестяващо осветление. Вграждане на осветление при сглобяване на мебели.

Въпроси:

Искам да ви попитам дали RGB цветната диодна лента с по 60 диода на метъра може да свети в бял цвят? Естествено, ясно ми е че за нея е нужен и RGB контролер, каквито видях да се продават в няколко онлайн магазина. Проблема при мен мисля, че ще дойде от това, че скритото осветление в тавана ми изисква диодната лента да е с дължина около 16 метра, в следствие от което при елементарни сметки се оказва, че мощността ще бъде около 230 вата. RGB контролерите, които видях могат да управляват до 30 вата…
Моля, помогнете с компетентно мнение? Как се свързва RGB контролер, за да може да управлява такава мощност? Има ли по-удачен вариант за скрито осветление без накъсвания по осветената от него част? RGB лента с 30 диода/метър ще свърши ли работа? Какъв подход за изпълнение бихте ме посъветвали да използвам?

Отговор:

Ще се опитам да дам съвет, който се надявам да бъде полезен и за други които са избрали да използват осветление с LED ленти.
Първо искам да споделя че белият цвят на RGB лентите се получава от смесването на 3-те основни цветове на RGB и не е много качествен. Например студено бяло има син отенък а топло бяло-жълт. Ако ще се използва тази LED лента за основно осветление аз бих препоръчал да се избере едноцветна студено бяла или топло бяла LED лента SMD5050, 60 диода на метър.
Ако все пак искате да използвате RGB лед ленти за декоративно осветление за да може да избирате различни цветове и програми има някои неща които трябва да изпълните.

1. Когато свързвате последователно RGB лед ленти е необходимо да се постави усилвател след всеки 5м като тези тук:

http://www.led-lenti.com/index.php?main_page=index&cPath=94

2. Колкото до контролера, просто трябва да използвате такъв с максималнаа мощност до 360 Вата

Захранване за LED Ленти 12V 20A 240W: ще свърши работа в този случай. Винаги оставяйте малко запас при захранването, така ще го предпазите от прегряване и изгаряне

http://www.led-lenti.com/index.php?main_page=product_info&cPath=100&products_id=630

3. При използване на по-мощен контролер не са необходими усилватели за всеки 5м LED RGB лента до достигане изходната мощност на контролера, но едностранно не е желателно захранване над 10м.

Тук може да намерите контролери до 500W
http://ledluxlight.com/LED-ленти/LED-контролери